Аналіз суддівства у матчі "Олімпік" - "Карпати"

07 жовтня 15:33
Переглядів: 56
суддя

"Олімпік" - "Карпати" 1:0
Головний арбітр - Анатолій Абдула (Харків)

Сергій Шебек. Нас дуже неприємно дивує останнім часом Абдула. У нього багато помилок в останніх іграх. Можна згадати третій тур, матч між "Говерлою" та "Ворсклою", в якому Абдула не призначив два одинадцятиметрових удари. Один в ворота "Ворскли", другий - в ворота "Говерли". Ось і в цьому поєдинку ми бачимо, що Абдула знову не розібрався в моментах, в яких мова йшла про призначення або непризначення пенальті. Там де були одинадцятиметрові, Абдула їх не призначив, а там де пенальті і близько не було, - призначив. Абдула начебто досяг вершини хорошого арбітра, але останнім часом (з початку цього сезону) стрімко скочується до рівня посереднього судді. Для Анатолія це тривожний дзвіночок. Не знаю, що з ним сталося, але йому потрібно переглянути свої погляди, переоцінити самого себе, щоб повернутися на колишні позиції і бути хорошим арбітром.

Мирослав Ступар. На жаль, Анатолій Абдула, який є класним арбітром, останнім часом знизив до себе вимоги. Або, можливо, є якісь інші причини, але в такому легкому матчі стільки помилок, що стосуються призначення або не призначення пенальті, - це дуже погано.

20-я хвилина. "Олімпік" проводив атаку лівим флангом. Іванов прокинув м'яч, увійшов у штрафний майданчик, але Худоб'як, постелився в підкаті, зупинив опонента. На думку арбітра, без порушення правил.

Сергій Шебек. Худоб'як, все-таки, хоч і несуттєвим торканням, але зачепив ногу Іванова. У Абдули були всі підстави призначити одинадцятиметровий удар, тим більше, що арбітр перебував у гарній позиції. Але, замість пенальті, Анатолій показав Іванову, що потрібно підніматися. На обличчя помилка головного арбітра.

Мирослав Ступар. Іванов проштовхнув м'яч, Худоб'як постелився в підкаті, але не дістав снаряд, зачепивши ногу гравця "Олімпіка". Це штрафний удар, а оскільки дії розгорталися в штрафному майданчику львівської команди, то це одинадцятиметровий штрафний удар. Абдула чомусь в цьому матчі не проявив всі навички, якими володіє.

34-я хвилина. "Карпати" організували атаку правим флангом, Голодюк від лінії воріт віддав м'яч Ксьонзу. Павло на швидкості вривався в штрафний майданчик, але Іванов підкатом зупинив суперника. Арбітр порушення правил не зафіксував, показавши замість цього Ксьонзу жовту картку за симуляцію.

Сергій Шебек. Ксьонз прокинув собі м'яч, а Іванов банально вдарив Павла по нозі. Це безперечний одинадцятиметровий удар. Але чомусь Абдула вирішив, що тут була симуляція і показав Ксьонзу жовту картку. І це дуже дивно, адже Абдула знаходився в хорошій позиції і повинен був бачити, що симуляції і близько не було. На 20-й хвилині Абдула не дав пенальті, тут теж не дав, підтвердивши те, про що ми говорили: Анатолій перетворюється на посереднього арбітра.

Мирослав Ступар. Ксьонз виходив на хорошу позицію, але Іванов несильно, але все ж ударив його по правій нозі. Абдула порахував, що з боку гравця "Карпат" була симуляція і покарав його жовтою карткою ... Не правий Анатолій. Порушення правил було з боку гравця "Олімпіка". Можливо, Абдула не бачив нормально епізоду, так як був перекритий, але було б добре, якби головному арбітру допоміг розібратися асистент. Але, можливо, він також чітко епізоду не бачив. Звичайно, це результативна помилка, пов'язана з не призначенням одинадцятиметрового удару.

75-я хвилина. Пройшла довга передача на Ксьонза, Павло головою скинув м'яч на хід Сергійчука. Михайло пішов на м'яч, на який також виходив голкіпер "Олімпіка" Махарадзе. Сергійчук опинився на газоні і арбітр без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку, "нагородивши" при цьому Махарадзе ще й жовтою карткою.

Сергій Шебек. Тут Абдула призначив пенальті, якого і близько не було. Ксьонз скинув Сергійчука м'яч, після чого нападник "Карпат" хотів відразу пробити. Але не пробив, так як не влучив по м'ячу. При цьому, воротар на виході чисто зіграв, відбивши шкіряного руками. А Сергійчук впав по інерції. Тут і близько не було ніякого пенальті. Потрібно було просто продовжити гру і все. Але Абдула здивував нас черговим ляпом, незрозумілим рішенням, призначивши одинадцятиметровий удар. Благо, що "Карпати" його не реалізували. Інакше був би скандал.

Мирослав Ступар. З боку Махарадзе не було порушення правил, так як голкіпер зіграв в м'яч. Але Абдула, перебуваючи поруч, чомусь вирішив, що Махарадзе фолив і призначив одинадцятиметровий удар. А воротар просто пішов на м'яч і, врешті-решт, в нього і зіграв. Тут Сергійчук просто зачепився за руки Махарадзе. Пенальті не було.

Вас зацікавила новина? Поділіться будь-ласка з друзями в соціальних мережах:
Дізнавайтесь про новини спорту в Галичині першими | Закрити