Аналіз суддівства у матчі "Ворскла" - "Карпати"

17 вересня 13:05
Переглядів: 131
суддя

"Ворскла" - "Карпати" 2:0
Головний арбітр - Дмитро Кутаков (Київська область)

Сергій Шебек. У цьому матчі нашої уваги заслуговують два епізоди. До головного арбітру питань немає, але є вони до асистента на лінії Карапетяна.

Мирослав Ступар. Бригада арбітрів намагалася не заважати і це їй досить успішно вдавалося. Але в моментах, коли потрібно було визначати наявність положення "поза грою", асистент Карапетян був не сконцентрований і приймав неправильні рішення.

48-я хвилина. Пішов навіс в штрафний майданчик "Карпат", Ільющенков зіграв на перехопленні, але першим на підборі виявився Громов. Артем намагався пробити, але вийшов пас на Ковпака, який на самоті стояв перед воротами львівської команди.

89-я хвилина. Янузі увійшов в штрафний майданчик "Карпат" з правого краю, наніс удар, з яким впорався воротар. Але підбір знову виграли полтавчани. Ковпак добив шкіряного у порожні ворота.

Сергій Шебек. Едуард Карапетян пропустив "поза грою" у Ковпака. Щастя, що форвард в цьому моменті не забив, так як був відвертий офсайд. Це був перший дзвіночок для асистента, який той, втім, не почув.

У другому таймі, на 89-й хвилині, коли "Ворскла" забивала другий м'яч, Ковпак знаходився в сантиметровому "поза грою". Епізод, звичайно, непростий для арбітрів, але все ж. За рахунок висунутих вперед корпусу і голови Ковпак був ближче до воріт "Карпат", ніж львівські захисники, і Карапетян прогавив цей офсайд. Ще раз підкреслю, що дуже непростий момент для асистента, так як огляд йому перекривали кілька гравців на полі, але саме в таких ситуаціях і повинен проявлятися клас арбітрів. Тут можна було б пробачити Карапетяну, якби він не пропустив "поза грою" у того ж Ковпака на 48-й хвилині.

Мирослав Ступар. Ковпак в першому епізоді був у положенні "поза грою" - це зрозуміло. У другому моменті було складніше, але, розібравши епізод, стає зрозуміло, що форвард і тут знаходився в офсайді. Нехай буде тонкий, нехай кілька сантиметрів, але офсайд є офсайд. Можна дискутувати скільки завгодно, але факти перед нами. Асистент тут був не сконцентрований, він бачив тільки удар по воротам, а не місце розташування Ковпака. Дмитро Кутаков, не отримавши ніякого сигналу від асистента, зарахував гол, який зараховувати не можна було. Позитив лише в тому, що це нерезультативна помилка.

Вас зацікавила новина? Поділіться будь-ласка з друзями в соціальних мережах:
Дізнавайтесь про новини спорту в Галичині першими | Закрити