"Дніпро" - "Карпати". Суддівський аналіз матчу

12 серпня 13:20
Переглядів: 72
Арбітр

"Дніпро" (Дніпропетровськ) – "Карпат" (Львів)

Арбітр: Сергій Лисенчук (Київ)

8-а хвилина. Зозуля впав в карній зоні "Карпат" після контакту з Гітченком. Чи були підстави у Лисенчука призначити пенальті?

Сергій Шебек: Лисенчук зобов’язаний був показати Зозулі жовту картку за симуляцію. Пішла довга передача, Роман у супроводі Гітченка прийняв м’яч на груди, однак побачивши, що відпускає м’яч, не знайшов нічого кращого як впасти, підігнувши ноги. То була чиста симуляція. Власне, Роман славиться такими трюками, і якби в кожній грі арбітри звертали увагу на його витівки, можливо, він би і перестав падати.

Мирослав Ступар: Підстав для призначення одинадцятиметрового арбітр мав украй мало. Зозуля – знаний майстер красиво падати. Але то була звичайна силова боротьба, яку зараз судді допускають і дають опонентам боротися без різниці, у межах карного майданчика єдиноборство чи поза ним.

29-а хвилина. Сергій Кравченко завдав удару з-за меж карного майданчика, однак м’яч влучив в руку Михайлу Сергійчуку. Арбітр штрафний не призначив.

Сергій Шебек: В даному випадку арбітр припустився помилки – форвард "Карпат" виставив обидві руки в напрямку до м’яча, тобто ми маємо навмисну гру рукою, що карається штрафним ударом. Мирослав Ступар: Суддя мав зафіксувати порушення, бо Сергійчук своєю рукою перекрив шлях м’ячу в напрямку воріт. При цьому Михайло виставив руку, розвернувшись від воріт. 35-а хвилина. Після удару Гами м’яч влучив в руку Костевичу, який перебував штрафному майданчику. Сергій Шебек: А ось в цьому епізоді Лисенчук розібрався чітко. М‘яч влучив в, підкреслюю, прижату руку захисника. Мови про пенальті не могло й бути, тому реакція арбітра була абсолютно правильною.

Мирослав Ступар: Рука Гітченка була притиснена до тіла і площі для оборони воріт вона не збільшувала би. Розстав львів’янин руки ширше, м’яч влучив би йому в тіло. Тому схильний підтримати рішення Лисенчука в у цьому епізоді.

82-а хвилина. Федецький, намагаючись зірвати атаку "Карпат", пішов у підкат проти Голодюка. Олег впав, однак арбітр на позначку не вказав. Чи були у Лисенчука підстави призначити пенальті.

Сергій Шебек: Момент для арбітра досить непростий. Якби Лисенчук вказав на позначку, ніхто б і слова кривого в його сторону не сказав. Якщо придивитись, то помітно, що Федецький рукою притримував Голодюка і тим самим повалив його на землю. В динаміці важко зрозуміти, що насправді сталось. Зверну увагу, що Лисенчук зайняв не дуже вдалу позицію. Коли гравці ввійшли в карну зону, йому потрібно було рухатись вглиб штрафного майданчика, тоді б він міг в деталях розгледіти епізод, але оскільки арбітр залишився в півколі, чіткої картини він не бачив. Також хочу відмітити епізод з четвертим забитим голом "Дніпра". В даному випадку в ситуації чітко розібрався асистент арбітра Андрій Скрипка, котрий не зафіксував положення поза грою у Ніколи Калініча, хоча в таких випадках (коли форвард вибігає на розрізний пас) дуже легко припуститись помилки.

Мирослав Ступар: Очевидний одинадцятиметровий удар. Навіть якщо арбітр відстав від моменту, він міг помітити здалеку, що Федецький, стелячись у підкаті, спершу зіграв Голодюку в стегно, а потім дав Олегові по гомілці. Порушення беззаперечне.

Вас зацікавила новина? Поділіться будь-ласка з друзями в соціальних мережах:
Дізнавайтесь про новини спорту в Галичині першими | Закрити