Слідами матчу "Карпати" - "Металург" З 1:2. Поза грою чи ні?

09 вересня 14:12
Переглядів: 82
суддя

В чемпіонаті України триває перерва, пов'язана з матчами збірних, але дискусії з тих чи інших питань не припиняються. За підсумками п'ятого туру УПЛ, а конкретно - матчу "Карпати" - "Металург" З, до експерта по частині суддівства, екс-арбітру ФІФА Сергія Шебека з проханням роз'яснити епізод з голом Андрія Гітченка звернувся один з читачів. У зв'язку з тим, що момент, дійсно, в рубриці "Свисток по-українськи" розібратися не був, Сергій Олександрович вирішив розставити все по місцях окремої заміткою. Отже, слово експерту.

"В останній рубриці "Свисток по-українськи" ми розібрали момент із забитим голом на 90-й хвилині гравцем "Металурга" Татарковим з положення "поза грою" у ворота "Карпат". І ця помилка асистента Данильченка з Луганська була очевидна для всіх. але до нас прийшло прохання від одного з уболівальників запорожців розібрати момент із забитим м'ячем гравцем "Карпат" Гітченком.

Шановний вболівальник стверджує, що м'яч був забитий з положення "поза грою". Хочемо не погодитися з цією думкою. Давайте відкриємо правила гри, де написано: "ближче до лінії воріт команди суперника" означає, що яка-небудь частина голови, тіла або ноги гравця знаходяться ближче до лінії воріт команди суперника, ніж м'яч і передостанній гравець команди суперника.

В дане роз'яснення не включені руки. І це дуже важливо, бо руками забити не можна. І якщо ноги і тіло знаходяться на одній лінії із захисником, а руки знаходяться "поза грою", і цей гравець забиває м'яч, то "поза грою" нема. І ось таке положення тіла ми бачимо у Гітченка, що забиває м'яч.

Момент непростий для асистента, але розібрався він правильно, на відміну від забитого м'яча Татаркова".

Вас зацікавила новина? Поділіться будь-ласка з друзями в соціальних мережах:
Дізнавайтесь про новини спорту в Галичині першими | Закрити