Бригада арбітрів матчу "Карпати" - "Олімпік" допустила дві грубі помилки

13 березня 07:19
Переглядів: 232
суддя

Комітет арбітрів ФФУ на офіційному сайті розмістив прес-реліз, в якому оцінив дії бригади арбітрів на чолі з Миколою Балакіним у матчі "Карпати" - "Олімпік".

"44 хв. Рішення призначити на користь гостей 11-метровий було правильним. Гравець № 4 господарів (Сандохадзе)скоює порушення, навмисно використовуючи ліву руку для затримки та розбалансування футболіста № 9 гостей (Кісіль), перешкоджаючи тим самим продовженню ігрових дій останнього. Ситуація заслуговує на покарання у вигляді 11-метрового удару.

53 хв. Асистент арбітра № 1 неправильно фіксує поза грою і, як наслідок, неправильно не зараховується гол господарів. Йдеться про дуже швидкий перехресний рух, але відео підтверджує, що в момент передачі нападник господарів перебував у правильному положенні. Поспішна та несвоєчасна фіксація з боку асистента арбітра № 1. В таких випадках, коли людське око може помилитись, на допомогу може прийти технологія − застосування системи відео-повторів (VAR) стане вирішальним фактором тому, що асистентам в таких випадках надається інструкція тримати прапорець внизу і залишати на розгляд системи відео-повторів (VAR) рішення щодо підтвердження або ні взяття воріт.

55 хв. Йдеться про ситуацію, за якої потрібно було призначати 11-метровий на користь господарів. Гравець № 8 гостей (Доронін) всередині власної штрафної площі намагається зіграти в м’яч, але помиляється із часом та відчуттям міри, скоює порушення проти футболіста № 35 господарів (Швед), який падає на газон. В цьому випадку йдеться про ситуацію, в якій слід призначити покарання у вигляді 11-метрового. Арбітр продовжує гру тому, що його огляд перекритий гравцем № 8 гостей і він не уловлює навмисність контакту, що виконується верхньою частиною ноги. Рішення у цьому випадку було б з легкістю знайдено завдяки арбітру системи відео-повторів (VAR), який б зі студії привернув би увагу арбітра на полі, надавши пораду щодо призначення 11-метрового удару", - сказано впрес-релізі.

Зазначимо, що вилучення форварда Карпат Акулініна Комітет арбітрів залишив поза увагою.

Нагадаємо, що ідентичну оцінку з Комітетом діям арбітрів дав екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар.

Вас зацікавила новина? Поділіться будь-ласка з друзями в соціальних мережах: